Route en locaties

Ontdek tijdens de Scheveningen Light Walk verschillende locaties in het donker. Van Muzee Scheveningen tot het Grand Hotel Amrâth Kurhaus voor de borrel na de finish. Op deze pagina vind je de volledige route en alle locaties van de vijfde editie van de Scheveningen Light Walk. 

De route beter bekijken? Klik dan hier

Deze pagina is onder voorbehoud van wijzigingen. De informatie op deze pagina wordt in aanloop naar het evenement aangevuld. 

Watertoren

De Watertoren ligt op de route van 18 km. Hij is gebouwd in 1874 toen in de 19e eeuw er een waterleidingsysteem ontwikkeld werd. De Watertoren in Scheveningen is de oudste nog dienstdoende toren. 

Ichthuskerk Den Haag

Ontdek op zaterdag 9 december de Ichthuskerk. Ze heten jullie daarom ook van harte welkom. Op zondagen hebben zij kerkdiensten en daarbuiten kan het gebouw gebruikt worden voor ontmoetingen en bijeenkomsten.

Deel in de kerk tijdens de Scheveningen Light Walk een wens of gedachte die tijdens de kerkdienst op 25 december meegenomen wordt in het kerstgebed. Schrijf je wens of gedachte op papier en lever het in in de kerk. Óf scan de barcodes in de kerk en stuur jouw wens digitaal!

Muzee Scheveningen

Het dagelijks leven op Scheveningen loopt als een rode draad door de collectie van Muzee. De visserij, de badcultuur, oude ambachten; gebruiksvoorwerpen en schilderijen schetsen een gedetailleerd beeld van het leven in het vissersdorp en onze mooie badplaats. Genoeg om te ontdekken dus!

Nieuwe Badkapel

De Nieuwe Badkapel is een Protestantse kerk in Scheveningen. Het gebouw is ontworpen door de Scheveningse architect W.Ch. Kuijper jr. en gebouwd in 1916. Sinds 1993 is het gebouw een Rijksmonument en in 2015 was het de winnaar van de Haagse Monumentenprijs.

Kunstmuseum Den Haag

  • Website
  • Google Maps

In Kunstmuseum Den Haag ontdek je beroemde werken van Mondriaan, Monet, Picasso en Kandinsky. Modeliefhebbers halen hun hart op bij de jaarlijkse modetentoonstellingen. Kinderen spelen in Wonderkamers gratis een interactieve game op tablet. Kijk op kunstmuseum.nl voor meer informatie.

KNRM

Zeeman in nood? Surfer vermist? Zeiljacht met gebroken mast door harde wind? De reddingbootbemanningen van de KNRM zijn 24 uur per dag stand-by om mensen te redden. Onder alle weersomstandigheden. De artsen van de Radio Medische Dienst geven via telecommunicatie zeelieden medisch advies bij ziekte en ongevallen, waar ook ter wereld. Op het strand en in de duinen helpen de kusthulpverleningsvoertuigen op moeilijk bereikbare plaatsen. Zij geven veiligheidsvoorlichting om ervoor te zorgen dat iedereen veilig het water opgaat. Dat doen ze vol overgave met gedreven vrijwilligers, ondersteund door betaalde krachten. Iedere dag weer. Professioneel en kosteloos. 

Aloha

Geniet van een dag vol surf en Hawaiiaanse beachvibes bij Aloha! Op slechts 100 meter van het Noordelijk havenhoofd op het strand van Scheveningen vind je de tropische beachclub, surfschool en surfshop. Hier kun je surfgear en fashion shoppen, leren surfen, surfmateriaal huren, maar ook chillen in het zonnetje en heerlijk eten en drinken in onze surfbar. En het goede nieuws is, dit kan 365 dagen per jaar! 

Goed nieuws! In de maand december ontvang je op vertoon van jouw Scheveningen Light Walk stempelkaart ook nog eens een gratis stukje spekkoek bij jouw kop koffie.

Grand Hotel Amrâth Kurhaus

De oorsprong van het Kurhaus ligt in het jaar 1818. Door het geloof in de geneeskrachtige werking van zeewater lieten mensen zich op een kar door paarden in zee trekken om verschillende ziektes tegen te gaan. In 1885 werd op dezelfde plek uiteindelijk het Kurhaus gebouwd, met als doel om de badplaats Scheveningen chiquer te maken. Door de jaren heen is het pand in verschillende handen geweest waardoor er functies zijn weggehaald, zoals een bibliotheek, conversatiezaal en kuurzalen. Toch zijn er ook een heleboel functies bijgebouwd, zoals conferentiezalen, badkamers en een entreeluifel. 

Een bezoek aan het Grand Hotel Amrâth Kurhaus is zeker de moeite waard, en de borrel na de Scheveningen Light Walk op deze bijzondere locatie mag je al helemaal niet missen!