De wandelroutes van de Scheveningen Light Walk zijn bekend!

images

Op zaterdag 10 december vindt de vierde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Tijdens de donkere wintermaand trekken duizenden wandelaars de wandelschoenen aan om te wandelen door een magisch verlicht Scheveningen. Bij de wandeltochten van 7, 12 of 18km staat licht centraal. Inschrijven is nog mogelijk.

Vanuit Scheveningen is er een mooie route uitgezet die de deelnemers in het donker afleggen. Onderweg worden de lopers verrast met bijzondere lichtgevende- en muzikale acts en kunnen ze genieten van versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar. Bij de finish worden alle wandelaars warm onthaald met een herinneringsspeldje en kunnen ze nagenieten van hun prestatie.

De wandelroutes
De start en finish van alle routes is op De Pier in Scheveningen. De routes lopen door de verschillende wijken van Scheveningen. Onderweg passeren de wandelaars stempelposten bij onder andere De Nieuwe Badkapel en de KNRM. De langste route loopt ook door Duingebied Meijendel.

Het evenement start zodra de avond valt, je loopt dus in het donker. Voor de acts is het belangrijk dat het donker is, er zullen dus ook stukken onverlicht zijn op het parcours. Traditiegetrouw verschijnen de deelnemers met lampjes aan de start. In de goodiebag die iedere deelnemer ontvangt zit ook een cap met lichtje, zodat iedere wandelaar een eigen lichtbron heeft.

Programma
Er kan vanaf 16.30 uur gestart worden met de 18km wandeltocht gevolgd door de 7 en 12km in de avond. De vroege startmogelijkheid van de 7km tocht is zeer geschikt als uitje voor de hele familie, ook voor kinderen valt er genoeg te beleven onderweg. Er is voldoende tijd om de afstanden af te leggen en onderweg te genieten van de acts.

Inschrijven
Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle afstanden. Een aantal startwaves zitten al vol. Iedereen die zich voor 28 november inschrijft zal de wandelkaart thuis ontvangen.