Inschrijving Scheveningen Light Walk geopend

images

Zaterdag 10 december vindt de vierde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Tijdens de donkere wintermaand trekken duizenden wandelaars de wandelschoenen aan om te wandelen door een magisch verlicht Scheveningen. Vanaf vandaag kan er worden ingeschreven voor een wandeltocht van 7, 12 of 18km waarbij licht centraal staat. Inschrijven kan hier.

Vanuit Scheveningen wordt een mooie route uitgezet die de deelnemers in het donker afleggen. Onderweg worden de lopers verrast met bijzondere lichtgevende- en muzikale acts en kunnen ze genieten van versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar. Bij de finish worden alle wandelaars warm onthaald met een herinneringsspeldje en kunnen ze nagenieten van hun prestatie.

Het evenement start zodra de avond valt, je loopt dus in het donker. Voor de acts is het belangrijk dat het donker is, er zullen dus ook stukken onverlicht zijn op het parcours. Traditiegetrouw verschijnen de deelnemers met lampjes aan de start.

Er kan vanaf 16.30 uur gestart worden met de 18km wandeltocht gevolgd door de 7 en 12km in de avond. Voor de route van 7km zijn er twee startmogelijkheden, een vroege, zodat kinderen ook makkelijk mee kunnen lopen, en een iets latere start. Er is voldoende tijd om de afstanden af te leggen en onderweg te genieten van de acts.

Pierproeverij
Na de wandeling is iedereen welkom op De Pier voor een afterwalk borrel. De Pier heeft een Pierproeverij samengesteld waarbij je bij diverse eettentjes een aantal lekkernijen kunt verkrijgen zoals een pomodorie soepje en pizzapunt van Veni Vidi Pizza, frietjes van Par Hasard en mini burger van Burgers. Je kunt een strippenkaart voor de Pierproeverij voor €19,00 bijbestellen tijdens het inschrijven.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is verbonden aan de vierde Scheveningen Light Walk. De stichting, die in één adem genoemd wordt en onlosmakelijk verbonden is met Scheveningen, komt jaarlijks vele malen in actie voor zwemmers en watersporters, maar ook voor de beroepsvaart. De KNRM, voor een groot deel afhankelijk van haar vrijwillige redders, is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Het boothuis van de KNRM is deze editie van de Scheveningen Light Walk ook weer onderdeel van de route. Tijdens het inschrijven krijg je de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen.

Inschrijven
Inschrijven voor de Scheveningen Light Walk kan hier. De startbewijzen, inclusief eventueel extra bestelde producten, van iedereen die stond ingeschreven voor de uitgestelde editie van 2021 blijven geldig voor deze editie.

Voor iedereen die niet kan wachten tot de Scheveningen Light Walk is de City Pier Night Walk op 23 september een goede opwarmer. De organisator Golazo organiseert in de vooravond van de NN CPC Loop Den Haag een wandeltocht waarbij de deelnemers in de schemering van het Malieveld naar De Pier in Scheveningen lopen. Onderweg passeren de wandelaars Haagse highlights, diverse lichtelementen en muzikale acts. Inschrijven voor de City Pier Night Walk kan hier.