8.000 wandelaars genieten van een sfeervolle avondwandeling in een verlicht Scheveningen

images
Gisteren stond Scheveningen in het teken van de Scheveningen Light Walk. Maar liefst 8.000 wandelaars, veelal uitgedost met een outfit vol lampjes, trokken door een magisch verlicht Scheveningen en konden kiezen uit een parcours van 5.5 km (Kids Light Walk), 7.5 km, 12.5 km of 18.5 km.

De deelnemers van de Kids Light Walk – voor kinderen vanaf drie jaar – en de 7.5 km konden voorafgaand aan de wandeltocht genieten van al het moois in een winters aangekleed Madurodam. Waarna ze aan het eind van de middag van start gingen vanuit de Nederlandse miniatuurstad. De deelnemers van de 12,5 km en 18,5 startten op De Pier.

Na de start van alle afstanden waanden de deelnemers zich op een sprookjesachtig parcours aangekleed met verlichting en van sfeer voorzien door bijzondere acts zoals de dinosaurusvogel, de verlichte boten in de haven en de octopus. De organisatie heeft er alles aan gedaan om de wandeling op een veilige manier door te laten gaan. Spelbreker was het weer, door de wind konden helaas niet alle acts doorgaan.

Alle afstanden finishten op De Pier. Na het in ontvangst nemen van het welverdiende herinneringsspeldje konden de deelnemers onder het genot van een drankje en op de deuntjes van de huis-DJ nagenieten van de avondwandeling. Tegen het einde van de avond gingen de wandelaars richting huis of maakten ze gebruik van het hotelarrangement en genoten ze van een heerlijke nachtrust in het Carlton Beach Hotel ****.

De wandelaars gingen niet geheel onvoorbereid van start. Naast een stempel- en wandelkaart ontving iedereen ook een pet met lampjes, een keycord en een rugzak. Veel wandelaars hadden veel energie in hun outfit gestoken waarmee ze kans maakten om door de vakjury verkozen te worden als Winterkoning en Winterkoningin, waarmee een dinercheque en een hotelovernachting gewonnen kon worden.

‘’Het was ons doel om de deelnemers een unieke belevenis te bieden. Ondanks het onstuimige weer hebben de deelnemers genoten van een sfeervolle wandeltocht. Mede door de samenwerking met de betrokkenen en de hulp van alle vrijwilligers kunnen we terugkijken op een mooie editie.’’, aldus Ylona Färber, organisator van de Scheveningen Light Walk.

Goede doel – KNRM
Het goede doel van de Scheveningen Light Walk is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De vrijwillige redders komen jaarlijks tussen de 100 en 150 keer in actie voor zwemmers, watersporters en de beroepsvaart. De KNRM is in haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs en sponsors. Deelnemers konden tijdens het inschrijven een donatie doen. De cheque ter waarde van €2.940,- werd voor de start van de 12,5 km overhandigd. Doneren aan de KNRM kan via https://www.knrm.nl/doneren.

Scheveningen Light Walk 2020
Volgend jaar staat de Scheveningen Light Walk wederom gepland op de tweede zaterdag van december, namelijk zaterdag 12 december 2020.
Scheveningen Light Walk verplaatst naar 2022

De Scheveningen Light Walk is vanwege de coronamaatregelen voor 2021 afgelast. Deelnemers die reeds ingeschreven staan hebben een e-mail met meer informatie ontvangen. De eerstvolgende editie zal op 10 december 2022 plaatsvinden.

Lees meer