Event info

Op zaterdag 10 december is het zo ver: trek de wandelschoenen aan en ga samen met je wandelmaatjes of familie Scheveningen ontdekken! De Scheveningen Light Walk is een uniek wandelevenement in het donker met uitgestippelde routes van 7 km, 12 km en zelfs 18 km. Onderweg zijn er vele spectaculaire (licht)acts te bewonderen. Om de avond compleet te maken krijg je onderweg een oliebol, glühwein en/of chocolademelk. 

Bij het concept van de Scheveningen Light Walk draait het om de unieke ervaring van het parcours in combinatie met de verschillende acts en de winterse sferen. Het evenement start zodra de avond valt, je loopt dus in het donker. Voor de acts is het belangrijk dat het donker is, er zullen dus ook stukken onverlicht zijn op het parcours, houd hier rekening mee. Versier jezelf met kerstlampjes of neem een lampje mee. Bij de start ontvangt iedere deelnemer een petje met lichtje, zodat je verzekerd bent van je eigen lichtbron. 

Er is voldoende tijd om de hele route te wandelen en de acts te bekijken. De finish op De Pier sluit om 23.45 uur. Na de wandeltocht nodigen we iedereen uit om op De Pier na te praten.

Zaterdag 10 december 2022

Infopunt

Voorafgaand aan de wandeltocht kun je bij Palace Promenade je goodiebag met allerlei gadgets en bestelde extra's (zoals parkeerkaarten) ophalen. Dit kan vanaf 15.00 uur.

Als je je wandelkaart niet thuis ontvangen hebt, kun je je hier melden bij de informatiebalie. Daar ligt de wandelkaart voor je klaar.

Start en finish

De start en finish zijn op De Pier in Scheveningen. 

Na afloop is er binnen in De Pier nog een zanger aanwezig voor een gezellige afterwalkborrel. 

Tijd     Activiteit   
10.00 - 0.00 uur     Pierproeverij in De Pier (indien besteld)  
Vanaf 15.00 uur     Ophalen goodiebag,
     wandelkaart (indien niet thuis ontvangen)
     en parkeerkaart (indien besteld)
 
16.30 - 17.10 uur     Start 18 km   
17.30 - 17.50 uur     Start 7 km (vroege start familiewandeling)   
18.10 - 19.20 uur     Start 12 km   
19.40 - 19.50 uur      Start 7 km   
23.45 uur     Sluiting finish  

 Onder voorbehoud van wijzigingen.

Versnaperingen

Onderweg zijn er stempelposten en plaatsen waar je een winterse versnapering krijgt. Tijdens deze editie krijg je de volgende lekkernijen:

  • Oliebol (7, 12 en 18km)
  • Chocolademelk (12 en 18km)
  • Glühwein (12 en 18km)

Neem je eigen waterfles mee

Deze editie delen we geen plastic waterflesjes uit. We roepen alle deelnemers op om een eigen bidon of waterfles mee te nemen. Langs de route zijn er openbare watertappunten aanwezig waar je deze weer kunt vullen. Dit kan onder andere op de boulevard, bij de Watertoren, Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes. Bekijk hier alle watertappunten.

 

Weersvoorspelling

Het wordt een echt winterse editie dit jaar. De temperatuur daalt na zonsondergang van 4°C naar 2°C. Het is bewolkt met een kleine kans op een regenbui in de avond. Er staat een matige wind aan de kust.

We raden aan om je warm aan te kleden, de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. 

 

Familiewandeling

De Scheveningen Light Walk is ook erg leuk voor kinderen van alle leeftijden. De jonge kinderen kunnen op de 7km hun ogen uitkijken bij de mooie lichtacts en genieten van een oliebol. Voor de oudere kinderen zijn er ook enkele spectaculaire acts, zoals vuurspuwers, flyboarders en dj's. 

UITLEG AFSTANDEN  

  • Als deelnemer kun je bij jouw inschrijving zelf aangeven welke afstand je wilt wandelen en op welk tijdstip je wilt starten. 
  • Wil je later wijzigen van afstand dan kun je dit zelf aanpassing in jouw account (door in te loggen via het online inschrijfformulier) mits de andere afstanden nog niet zijn uitverkocht. 
  • Wijzigen van afstand kan tot en met 28 november 2022 (indien niet uitverkocht), hierna is het niet meer mogelijk om een andere afstand te wandelen.

Wandelroute

De wandelroutes van 7, 12 en 18km starten en finishen allemaal op De Pier in Scheveningen. Via een verrassende route door de diverse wijken van Scheveningen kom je langs vele acts waarin licht centraal staat. De langste route loopt ook door het duingebied Meijendel. 

Bekijk de pdf van de wandelroute